Örömteli nyári nyelvtanulás?

Szerző: | júl 11, 2021 | blog | 0 hozzászólás

Ha már kialudtad magad, strandoltál, találkoztál a barátaiddal, az idő hűvösebbre fordult, miért is ne angoloznál egy kicsit vidám, könnyed feladatokkal, napról napra haladva? Sleeping in? Check. Catching up with friends? Check. Sunbathing? Check. Agreeable weather? Check. Time for some English! Megosztok veled 3 linket és 3 konkrét feladattípust, amit bármikor elővehetsz, nem kell keresgélned. Középhaladóknak. Here are three useful links and tasks if you want to make progress in English as summer fun.

‘Yesterday you said tomorrow.’

  • Hallgasd a BBC-t! A BBC egyperces hírösszefoglalója naponta többször frissül — tömör, velős, autentikus anyag. https://www.bbc.com/news Nincs hozzá felirat, hagyatkozz a füledre, csak néhány kulcsszó segíti a megértést. Hallgasd meg többször, és ne keseredj el, ha az első öt nap alig érted, várd ki a 6. alkalmat! Jegyzetelj, majd próbáld visszamondani a főbb híreket.
  • Hallgass hangoskönyveket (audiobooks) http://www.loyalbooks.com — klasszikusok hosszú sora található itt, vagy az egyik kedvenc honlapomon https://www.scribd.com/home. Kihagyhatatlan! Árnyékold le a kedvenc részeidet: olvasd fel hangosan a hanganyaggal együtt, egyszerre, azt utánozva, vagyis árnyékold le az audiot úgy, hogy a szinkrontolmács lennél, csak ugyanazon a nyelven.
  • Karaoke-ra fel! Nézz utána kedvenc dalaid szövegének (lyrics) például itt: http://www.lyricstraining.com, ahol nehézségi fokra bontva hézagkitöltéssel tesztelheted, mennyire érted a szöveget, azután ne felejtsd el hangosan el is énekelni! Így válik igazán örömtelivé és maradandóvá!

Hihetetlen ereje van annak, ha tanulási naplót vezetsz a mindennapi angolozásaidról, you may call them English sessions, or Nuggets. Kézzelfoghatóvá válik, hogy a világ leghosszabb túrája is az egyes lépésekből áll. Fokról fokra, lépésről lépésre haladunk mindenben, csak el kell kezdeni. www.llamaenglis.hu/ingyenes anyagok

Hab a tortán, ha alkalmazod a pomodoro technikát, the Pomodoro Technique, ami olyan mint egy szellemi HIIT edzés. Segít beosztani az idődet, nem úszol el a feladattal, pontosan tudod, mennyi időt van rá, és rövidebb idő alatt végzel. www.llamaenglis.hu/ingyenes anyagok

Hajrá! Mikor, ha nem ma?

Írj nekünk üzenetet!

LlamaEnglish logo