Dél-Anglia – 2022 – angliai tanulmányút diákokkal

Légy te is a velünk utazó csapat része 2023-ban!

2022. július 3-9.

A világ egy könyv, és aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa el.

Szent Ágoston

A híres fehér sziklák
A La Manche felől közelítünk, angliai tanulmányutunk során az első pillantás a ködös szigetre.

Idén ismét buszra szálltunk: irány Anglia. A lehetőleg évente megszervezett angliai tanulmányútra most 17 diákkal indultunk. Minden alkalommal újdonságokkal és élményekkel teli, gyorsan elszáll az a pár nap jó társaságban! Milyen klassz társaság volt idén is! Mi Kecskemétről, 3 másik csoport Budapestről és Gödről.

Idén kivételesen a Csatornán keltünk át, komppal, alig vártuk, hogy meglássuk Dovert és a fehér sziklákat! (A jegy tartalmazott ebédet (visszafelé full angol reggelit), így már Anglia partjaira lépésünk előtt részünk volt egy nagyon finom fish’n’chips-ben. 🙂

2. nap: Canterbury, az anglikán egyház központja, látogatás a lenyűgöző gótikus katedrálisban, barangolás az óvárosban. Este: Isle of Sheppey, a sziget, ahol a szállásunktól 3 perc sétára volt a tengerpart. Gyönyörű naplementés-napfelkeltés képek készültek minden nap.

Canterbury, hamisítatlan Anglia!

3. nap:  Scotney Castle, a fenséges tudor kastély, Hastings (megint egy jó kis fish’n’chips), a kikötőváros. Majd Rye városa, ismerkedés a kalózok hűlt helyével a szűk utcácskákon. Itt valahogy sikerült egy 5 cm-es pókot találnom a hajamban.

4. nap: LONDON!

Lenyűgöző, varázslatos, fenséges! Nagy öröm mindig hallgatni a utcazenészeket / buskers/ a Trafalgar téren. Ed Sheeran is így kezdte. Már nem aprópénzre hajtanak amúgy, hanem FB és Insta like-okra.

A Parlament és a Torony

5. nap: Leeds Castle, bolyongás a sövénylabirintusban, fellélegzés a Grotto-nál, pihegés és harc a sirályokkal a Lady Baillie Gardens-ben. Délután városnézés Dickens városában, Rochester-ben, még egy börtönhajóra is felmerészkedtünk.

6. nap:  búcsú Angliától, átkelés a Csalagúton, városnéző séta és epres goffri Brugge-ben (ejtsd: brüzs), Flandriában.

Fárasztó kaland? Igen!

Lélegzetelállító? Igen!

Felejthetetlen? Igen!

Külön köszönetet érdemel idegenvezetőnk, Frech Tibor, akivel ez az út valóban felejthetetlenné vált. Bepillantást nyerhettek a személyiségébe itt: https://www.facebook.com/badogpalacsinta

Ja, igen, és ez az út nem jöhetett volna létre a Student Lines nélkül! Pontos, barátságos, megbízható, rugalmas, mint mindig! Köszönjük!